OVER


Frank van der Pol

Frank van der Pol (1958) werkte, na een periode aan de HTS electronica te Hilversum, gedurende ruim 2 jaar bij luidsprekerfabrikant Audiolab.
Na zijn militaire dienst, waarvan hij zes maanden doorbracht als dienstplichtig marechaussee in Libanon, volgde hij de Akademie Industriële Vormgeving Eindhoven, nu Design Academy.
Aansluitend werkte hij gedurende 9 jaar bij Rinus van Schie te Westervoort. Een periode waarin hij meewerkte aan tientallen videoprodukties en vele banddiaseries (tot 9 projectoren). Producties met zeer uiteenlopende doelstellingen en onderwerpen voor talloze opdrachtgevers in een grote variatie aan sectoren.

In de vier jaar daarna werkte Frank bij het toenmalige Valkieser Multimedia, waar hij als projectmanager en productiemanager een aantal CD-i producties realiseerde voor grotere opdrachtgevers, waaronder Philips, Motorola, T1 New Media (nu iSyndicate Germany GmbH). Tevens was hij verantwoordelijk voor de CD-ROM adaptatie en testfasen van een aantal grotere CD-i titels.

Aansluitend werkte hij bij Explainer DC (nu The People's Valley) in Amsterdam, waar hij naast een breed scale van werkzaamheden zijn eerste ervaringen met internet productie opdeed. Frank werkt inmiddels vanaf 1999 zelfstandig als fotograaf.

Share by: